Британські Збройні сили реформують для нової “російської” місії, – ЗМІ

 

Спеціальні підрозділи Збройних сил Великої Британії переорієнтують на протидію ворожим державам, зокрема Росії.

Про це повідомляє BBC з посиланням на джерела.

“Спеціальна повітряна служба (SAS) та інші британські спецпідрозділи (UKSF) готові отримати нову місію з протидії російським та іншим силам у всьому світі. Цей план називається “Концепцією спеціальних операцій” і був складений старшим офіцером, відповідальним за спеціальні сили, директором спецсил (DSF)”, – йдеться у повідомленні.

Частина плану передбачає зміну як структури секретних підрозділів військових, так і того, що вони роблять.

Зараз план розглядають військові начальники. Незабаром його передадуть міністрам, і, ймовірно, ухвалять.

Планується, що спеціальним силам Великої Британії нададуть більше можливостей для дій “в тіні” на місцях, де застосовувати звичайні війська буде важко.

“Наприклад, згідно з новим планом, операція може бути почата ​​в прибалтійській республіці або африканській країні для того, щоб розкрити та точно визначити російську таємну діяльність”, – йдеться у публікації.

Потім буде ухвалене рішення, чи слід оприлюднювати те, що було вивчено, або ж слід таємно співпрацювати з місцевими силами безпеки для того, щоб зірвати таку діяльність.

“Антитерористична задача знижується, а потреба в протистоянні небезпечній міжнародній поведінці супротивників зростає”, – сказало одне з джерел.

Читайте також:
“Старушка?” Посол Британії потролила Зеленського

В Одесі пришвартувався розвідувальний корабель британського флоту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна