За Україну на ЧС-2019 грає син загиблого героя АТО

 

У складі молодіжної збірної України фіналістом чемпіонату світу з футболу U-20 став Кирило Дришлюк — син загиблого героя війни з Росією Павла Дришлюка.

Про це повідомляє спільнота Supporters Ukraine у Facebook.

У переможному півфіналі чемпіонату світу проти Італії у складі збірної України весь матч відіграв Кирило Дришлюк, батько якого, легендарний майор авіації Павло Дришлюк, загинув п’ять років тому – 6 червня 2014 року, коли його літак-фоторозвідник Ан-30Б, що здійснював спостережний політ над містом Слов’янськ на Донеччині, був збитий російськими терористами з ПЗРК.

Ракета влучила у правий двигун, почалася пожежа, вогонь перекинувся на праве крило, літак почав втрачати висоту і падати на житлові квартали Слов’янська.

Командир екіпажу Костянтин Могилко віддав наказ екіпажу залишити літак. Борттехнік Павло Дришлюк допоміг двом молодим лейтенантам зняти бронежилети, одягти парашути і вистрибнути з літака на висоті 800 м.

Сам він разом з командиром підполковником Могилком і бортмеханіком прапорщиком Олексієм Потапенком залишився в літаку.

Ціною власного життя екіпаж скерував літак за межі міста й запобіг жертвам серед мирного населення.

Машина впала на північ від Слов’янська, за селом Пришиб.

Тоді загинули п’ять членів екіпажу:

  • командир літака Костянтин Могилко
  • борттехнік Павло Дришлюк
  • бортмеханік Олексій Потапенко
  • оператор фотозйомки Сергій Камінський
  • радист Володимир Момот

Врятувались, зістрибнувши з парашутом, лейтенанти Кирило Крамарєв та Василь Полажинець, а також штурман-інструктор підполковник Сергій Ніколаєв.

Загиблий атовець Павло Дришлюк

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу 20 червня 2014 року Павло Дришлюк посмертно був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Син героя, 19-річний Кирило Дришлюк є вихованцем київського “Динамо”, грав за кропивницьку “Зірку”, тепер виступає за “Олександрію”.

Дришлюк 2 Дришлюк 3 Молодіжна збірна футбол
<
>
ФОТО: Цензор.Нет

На молодіжній першості світу в Польщі Дришлюк-молодший відіграв повністю чотири матчі з шести.

Як повідомляла “Новинарня“, на чемпіонаті світу U-20 у Польщі молодіжна збірна України з футболу в битві за путівку у фінал турніру перемогла італійців.
У історичному для себе фіналі 15 червня в Лодзі Україна зустрінеться у футбольному поєдинку з Південною Кореєю.

Читайте також:
Українська збірна військових-учасників бойових дій перемогла на чемпіонаті Європи з футболу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна