Під прицілом активістів: “Голос” виключив зі списку двох мажоритарників

 

Партія Святослава Вакарчука «Голос» виключила двох людей з переліку кандидатів у депутати в одномандатних округах після заяв щодо їхньої невідповідності критеріям політсили.

Про це в середу, 12 червня, повідомляє прес-служба партії.

Напередодні активісти руху “Чесно” надали докази того, що кандидат у Волинській області Тарас Шкітер (висувався по округу № 22) був пов’язаний із діяльністю партії «Український вибір» Віктора Медведчука у Луцьку.

А прізвище іншого кандидата у Києві Євгена Кугука (висувався по округу № 217) активісти знайшли у списках партії «Опозиційний блок» на позачергових парламентських виборах 2014 року.

“Ці факти суперечать принципам, якими партія «Голос» керується при виборі всіх без виключення кандидатів”, — заявили у політсилі.

Там також закликали активістів і надалі повідомляти про випадки недоброчесності.

“Є червоні лінії, які ми не перетнемо. Зокрема — це приналежність до проросійських сил або співпраця з ними. Для нас це неприйнятно. Ми виступаємо за європейське майбутнє України, а ці люди схилялися до зворотного вектора”, — зазначила антикорупційна активістка Олександра Устінова.

Читайте також:
“Доспівався”. З партії Зеленського вигнали адепта Медведчука. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна