Філарет заявив, що не приймає Томос. Бо не читав

 

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що не приймає Томос, оскільки до отримання не був ознайомлений з його змістом.

Про це Філарет заявив на форумі української інтелігенції, повідомляє Громадське.

“Цей Томос ми не приймаємо, тому що ми не знали змісту Томосу, який нам дали. Якби ми знали зміст, то 15 грудня то не голосували б за автокефалію. Бо нам не потрібно переходити з однієї залежності під іншу. Московський патріархат служить інтересам Москви, ПЦУ служить грекам. А хто служитиме Україні? — сказав Філарет.

Відзначимо, що, на думку Філарета, Православна церква України ззовні повинна мати статус митрополії Константинопольського патріархату, а всередині — бути патріархатом, тобто Українською православною церквою Київського патріархату. Патріарх Філарет заявив, що боротиметься за церкву, «незалежну від Москви і Константинополя».

Водночас глава ПЦУ Епіфаній вважає, що повернення Київського патріархату означатиме повернення в ізоляцію.

Як інформувала “Новинарня“, Синод ПЦУ підтримав Епіфанія. Філарет – проти.

Читайте також:
У Філарета стверджують, що Собор, на якому розпустили УПЦ КП, не має юридичної сили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна