Міськрада Львова виплачуватиме по 25 тис. грн новим контрактникам ЗСУ

 

Львівська міська рада надаватиме одноразову допомогу в розмірі 25 тис. грн мешканцям міста, які перебувають на військовому обліку на території Львова та підписали контракт на строк не менше трьох років для проходження військової служби у Збройних силах України.

Відповідну ухвалу прийняли під час сесії Львівської міської ради, передає Zaxid.net.

Виплата військовим буде здійснюватися за поданням військового комісара або командира військової частини.

Як наголосила депутатка міської ради Олена Пасевич, ця допомога передбачена лише для військовослужбовців, які є мешканцями міста Львова.

“Мова йде про мешканців міста Львова виключно. Згідно з даними за останні 5 років, прийом на контрактну службу відбувається так: при плані 600 осіб, в середньому прийом виконується на 65−70%, і з них лише 10% – це є мешканці міста Львова. Тобто це не перевищує 40−45 осіб. Якщо мова йде ще про тих контрактників по військовій частині міста Львова, то при підписанні ними контракту, так само в контексті останніх років, — це близько 20−25 осіб у рік. Тобто сукупна кількість таких військових — близько 70 осіб у рік”, – зазначила вона.

Як повідомляла “Новинарня“, до навчальних центрів ЗСУ направили понад 1200 майбутніх контрактників.

Читайте також:
Контрактники ЗСУ мають право на дві зарплати. Не дякуйте

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна