Державіаслужба заборонила літати компанії YanAir

 

Державна авіаційна служба за підсумками комплексної перевірки авіакомпанії “ЯнЕйр” виявила низку зауважень в організації діяльності цього перевізника, а відтак призупинила дію її сертифіката на польоти.

“За результатами комплексної інспекційної перевірки авіакомпанії “ЯнЕйр” Державіаслужба виявила низку зауважень (частина з яких критичні) в організації діяльності перевізника, що можуть негативно вплинути на безпеку польотів”, – повідомили в ДАСУ.

Постійна комісія з питань сертифікації експлуатантів Державіаслужби ухвалила рішення призупинити сертифікат експлуатанта YanAir, починаючи з 00:00 UTC (03:00 за київським часом) 7 червня 2019 року.

У Державіаслужбі зазначили, що сертифікат експлуатанта може бути відновлено після усунення компанією недоліків та на підставі висновків акта інспекційної перевірки, що свідчитиме про здатність авіаперевізника забезпечувати належний рівень безпеки.

Сама авіакомпанія YanAir повідомила, що у зв’язку з призупиненням польотів усі її рейси виконуватимуться літаками її партнерів.

“Інформуємо наших пасажирів, що на час перевірки авіакомпанії Ян Ейр, Державіаслужба України прийняла рішення про призупинення сертифіката експлуатанта. Ми очікуємо відновлення дії сертифіката найближчим часом і поспішаємо запевнити про виконання всіх наших рейсів літаками партнерів на період зазначеного припинення дії сертифікату”, – сказано в повідомленні авіакомпанії.

YanAir – українська авіакомпанія, заснована в 2012 році, що базується в аеропорту “Житомир” і виконує польоти як в межах України, так і за кордон. До складу флоту YanAir входить три літаки Boeing B737-400 і два літаки Boeing B737-300, а також Airbus A320 і Airbus A321.

Читайте також:
Пілоти армійської авіації Сухопутних військ підвищують льотну майстерність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна