В Івано-Франківську позбавлений посвідчення водія посадовець змінив прізвище і знову сів за кермо

 

В Івано-Франківську заступника начальника “Міської аварійно-рятувальної служби” Олега Лемчака шість разів штрафували за п’яну їзду. Суд на десять років позбавив його права керувати транспортними засобами і постановив вилучити автомобіль. Але він змінив прізвище на Лемчик і знову сів за кермо.

Як повідомляє місцевий сайт “Курс”, в Івано-Франківському міському суді у вівторок, 4 червня, розглядають адміністративне провадження за позовом Олега Лемчика про скасування постанови про адміністративне порушення. У березні цього року патрульні склали на нього постанову за частиною 4 статті 126 КУпАП – керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами.

У грудні 2017 року Івано-Франківський міський суд визнав його винним у керуванні транспортним засобом у нетверезому стані та наклав адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 40 800 гривень з позбавленням права кермувати транспортними засобами на десять років та з оплатним вилученням його автотранспорту – автівки Renault Megane.

Від 2015 року це вже шоста постанова суду, за якою його притягнули до відповідальності за кермування напідпитку. Щоправда, всі постанови були складені на посадовця Олега Лемчака. Але у лютому цього року він змінив прізвище на Лемчик.

Оплатне вилучення передбачає конфіскацію автомобіля з поверненням коштів колишньому власникові. Для стягнення штрафів Державна виконавча служба винесла постанову про розшук майна боржника. У травні 2018 року патрульні знайшли автомобіль. Як йдеться у е-декларації Лемчака (тепер вже Лемчика), за відчуження автомобіля з аукціону він отримав понад 82 тис. грн.

Але це не завадило порушнику знову сісти за кермо. У середині березня цього року патрульні зупинили посадовця за кермом іншого Renault Megane та склали постанову за керування автомобілем особою, позбавленою прав. Постанову він оскаржив у суді. Чиновник хоче переконати суд, що десять років не має права сідати за кермо Олег Лемчак, а постанову цього року патрульні склали на Олега Лемчика.

Як зазначили журналісти, прізвище він змінив у лютому, відмовився від ідентифікаційного коду та отримав нові права наприкінці березня – вже після того, як на нього склали постанову.

До того, як Олег Лемчак (Лемчик) став заступником начальника “Міської аварійно-рятувальної служби”, він працював юрисконсультом у КП “Муніципальна варта”. У 2015 році він балотувався до Івано-Франківської міської ради від ВО “Свобода”.

Читайте також:
В Івано-Франківську чоловік напідпитку вихвалявся шевронами “ДНР” та “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна