Сьогодні ПАРЄ може повернути Росію до складу асамблеї

 

Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи сьогодні розгляне питання, яке може ускладнити накладання санкцій на делегацію РФ та забезпечити її повернення до ПАРЄ.

В ПАРЄ слухатимуть доповідь щодо “зміцнення процесу ухвалення рішень Парламентської асамблеї відносно повноважень та голосування”, передає “Укрінформ”.

Документ, доповідачем за яким є сенатор від Бельгії Петра Де Саттер, вже включений до проекту порядку денного засідання ПАРЄ 24-28 червня.

Проект доповіді, якщо вона буде затверджена регламентним комітетом, а далі усією Асамблеєю 24 червня, може створити умови, що російська делегація заявиться на літню сесію ПАРЄ, хоча це суперечить регламенту.

17 травня Комітет міністрів Ради Європи на рівні глав МЗС на річній сесії у Гельсінкі підтримав позицію, що усі країни-члени повинні мати право брати участь у статутних органах організації, включаючи Парламентську асамблею, а також мають голосувати на виборах нового генерального секретаря Організації у червні, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення комітету міністрів ще має затвердити ПАРЄ.

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав рішення КМРЄ, яким Росію можуть повернути до ПАРЄ без виконання зобов’язань, продовження агресії проти України та окупації Криму, “суперечливим та ганебним”.

Як інформувала “Новинарня“, Трибунал ООН розпочинає слухання за позовом України проти РФ.

Читайте також:
Пентагон “забанив” Росію у космічній галузі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна