Окупанти поспіхом облаштовують “другу лінію оборони”, – розвідка

 

Російсько-окупаційні війська поспіхом облаштовують “другу лінію оборони” і неузгоджено мінують навколишні території, внаслідок чого впродовж останніх трьох діб загинули чотири військовослужбовці російсько-окупаційних військ.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Максим Праута з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

“Активізувались роботи з обладнання позицій так званої “другої лінії оборони”, які передбачається посилювати резервами, сформованими у тому числі за рахунок сил і засобів так званих “республіканських міністерств внутрішніх справ та надзвичайних ситуацій”. Зазначені позиції по всьому периметру їх розташування в авральному порядку обладнуються мінно-вибуховими загородженнями з використанням протитанкових та протипіхотних мін”, — повідомив Праута.

Водночас, за його словами, поспішність дій окупантів з мінування території за відсутності взаємодії між підрозділами призводить до чисельних підривів російських військовослужбовців на власних мінах.

“Так, упродовж останніх трьох діб з вказаних причин загинули чотири військовослужбовці російсько-окупаційних військ”, — уточнив речник.

В оборонному відомстві також зазначили, що мінування окупантами додаткових ділянок у тилу підвищує рівень небезпеки для цивільного населення, яке мешкає на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Читайте також:
З початку ООС знищили понад 37,5 тис. вибухонебезпечних предметів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна