На Сумщині відкрили пам’ятник саперам

 

В Охтирці урочисто відкрили пам’ятник саперам та стелу з бойовим шляхом військової частини А0563.

Про це інформує прес-служба Полтавської ОДА.

“Цей постамент – символ нашої нескореної волі, нашого міцного духу, мужності та героїзму. Викарбуваний в нашій пам’яті пройдений бойовий шлях був перенесений на метал, і ми маємо надію, що він не стане довшим в боротьбі за цілісність нашої держави. За ці роки завдання сапера виконували і понтонери, і зв’язківці, і фахівці військ РХБ захисту. Ми довели, в першу чергу собі, що для нас немає нічого неможливого. Після закінчення війни на нас чекає інше, не менш небезпечне завдання – розмінування районів ведення бойових дій”, – говорить командир полку Денис Дикий.

Учасники відкриття пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Зазначається, що колектив військової частини А0563 під час виконання бойових завдань у зоні АТО та ООС поніс втрати.Не повернулися з бойового завдання Сергій Саліпа, Юрій Бережний, Руслан Білан, Павло Ніколенко.

Як інформувала “Новинарня“, за п’ять років розмінування Донбасу загинули 36 саперів ЗСУ.

Читайте також:
Земля з мін. Якою ціною Україна розміновує Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна