Кремль відкликав з Венесуели військових радників, – ЗМІ

 

Росія відкликала з Венесуели своїх ключових “радників з оборони”, які надавали допомогу режиму президента Ніколаса Мадуро. Такі зміни, за словами джерел з Міноборони РФ, можуть суттєво похитнути стійкість режиму Мадуро.

Про це повідомляє газета The Wall Street Journal із посиланням на джерела у Міноборони РФ.

“Кремль ухвалив таке рішення після всебічної оцінки політичної й економічної стійкості режиму Мадуро, який перебуває під тиском з двох сторін — з боку опозиції, яку очолює Хуан Гуайдо, та з боку США та їхніх сателітів у Латинській Америці”, — пише видання.

За даними газети, російська держкорпорація “Ростех”, яка займалася навчанням і консультуванням силовиків Венесуели, зокрема щодо закупівель озброєння, також скоротила чисельність свого штату й залишила в країні до декількох десятків людей. Для порівняння: кілька років тому у Венесуелі перебували до тисячі співробітників “Ростеху”.

Джерело The Wall Street Journal повідомило, що від’їзд росіян пов’язаний з відсутністю нових контрактів. Також є припущення, що режим Мадуро не зможе розрахуватися з РФ за попередніми поставками через складну економічну кризу.

Як інформувала “Новинарня“, у Венесуелі військові Мадуро переїхали маніфестантів на броньовиках.

Читайте також:
У Венесуелі сіли два літаки із сотнею російських військових на борту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна