ДБР пом’якшило статтю п’яним поліцейським, які підстрелили дитину на Київщині

 

Патрульним поліцейським, які в Переяславі-Хмельницькому поранили з вогнепальної зброї 5-річну дитину, пом’якшили категорію злочину.

Як інформує 2 червня прес-служба прокуратури Київської області, Державне бюро розслідувань повідомило двом поліцейським про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ст.128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке тілесне ушкодження, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
Цей злочин карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років.

Встановлено, що працівники патрульної поліції 31 травня у м. Переяслав-Хмельницький під час відпочинку вживали спиртні напої. В подальшому домовилися постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, які були розташовані в місці, де могли перебувати люди. Під час стрілянини поліцейські поцілили в малолітнього хлопчика, який в цей час перебував на дитячому майданчику неподалік будинку, де розважались патрульні. Дитина отримала тяжкі тілесні ушкодження і була госпіталізована.

Прокуратура готує клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Раніше, 1 червня, слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України), що карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Читайте також:
На Київщині затримали поліцейських, що стріляли у 5-річного хлопчика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна