Бойові втрати ОРДЛО в травні – понад 40 осіб, – аналітик

 

У травні 2019 року окупаційні війська так званих “ДНР/ЛНР” зазнали значних втрат – близько 54 осіб убитими і 82 особи пораненими.

Про це повідомив аналітик МОУ, офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан, який моніторить втрати НЗФ ОРДЛО в моцмережах.

“Ігноруючі мінські домовленості, у травні місяці російсько-окупаційні війська кожного дня провокували підрозділи ОС вогнем з різних видів зброї та калібрів, диверсійними групами та вогнем снайперів.
За підсумками травня в підрозділах російсько-окупаційних військ “Л/ДНР” були ліквідовані близько 54 окупантів та близько 82 окупантів отримали поранення різних ступенів важкості”, – написав Штефан у “Фейсбуці”.

За його даними, небойові безповоротні втрати склали 11 осіб (порушення заходів безпеки, смерть в результаті хвороби, ДТП).

Ця кількість включена Штефаном до загальних 54. Відтак бойові втрати ОРДЛО в травні – орієнтовно 43 особи.

“Дана цифра може відрізнятися в більшу сторону в зв’язку з постійним приховуванням лідерами бойовиків та російськими військовими втрат”, – додав Штефан.

Нагадаємо, бойові втрати ЗС України в травні становили дев’ять осіб убитими і 39 – пораненими.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна