“Зима близько”: Зеленський провів перше засідання РНБО

 

Президент України Володимир Зеленський провів першу нараду за участю членів Ради національної безпеки і оборони України. Тема розмови – енергетична безпека.

Про це в п’ятницю, 31 травня, інформує прес-служба АП.

Зеленський нагадав, що позавчора відвідав шахту “Лісова” у Львівській області, де загинули двоє гірників. Два роки тому загинули 8 гірників на шахті “Степова” ДП “Львіввугілля”. Нещодавно загинули 17 шахтарів на шахті “Східкарбон” біля Луганська.

У прес-службі АП кажуть, що на РНБО проблематику енергетики обговорили у форматі наради, а за два тижні, кажуть, будуть ухвалені відповідні рішення.

Зеленський констатував, що протягом 2014-2018 років видобуток вугілля державними підприємствами України зменшився на 47%. Українська економіка критично залежить від імпорту енергоносіїв, і дуже мало зроблено для їхнього отримання з різних джерел.

“Попри райдужні заяви, видобуток газу не зростає. Завтра – літо, але зима близько. І вже слід готуватися до опалювального сезону”, – цитує прес-служба слова Зеленського.

Зазначається, що одним із зобов’язань України перед Європейським Союзом є реформування енергетичної сфери, і ключовою тут є демонополізація енергетичних ринків. З 1 липня має запрацювати черговий етап ринку електроенергії.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський пообіцяв житло родинам загиблих на Львівщині гірників і скликає РНБО.

Читайте також:
СБУ попередила Парубія та Гройсмана про ризик енергетичної кризи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна