Внаслідок вибуху на Філіппінах загинули 11 осіб

 

Внаслідок вибуху міни на острові Мінданао загинули 11 осіб, зокрема семеро військових.

Про це повідомляє “Сіньхуа”.

“Збройні сили Філіппін повідомляють, що в результаті вибуху міни в провінції Букіднон на півдні країни загинули 11 осіб, зокрема сім солдатів. Армійські джерела поклали на бойовиків Нової народної армії (ННА) відповідальність за встановлення мін на шляху проходження конвою, в який входили військовослужбовці, активісти неурядової організації та прибулі на Філіппіни представники корінних народів з Індонезії, Малайзії, М’янми та В’єтнаму”, — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що ніхто з представників корінних народів, які відвідували в рамках неурядової акції плем’я хігаонон, яке живе в провінції Букіднон, не постраждав.

За даними військових, солдати відкрили вогонь по бойовиках ННА, котрі намагалися втекти, і поранили трьох із них.

Як пояснює видання, бойовики цієї організації чинять збройні напади на філіппінських військовослужбовців з 2017 року, коли адміністрація президента Родріго Дутерте відмовилася від переговорів з ННА.

Читайте також:
Турист із Європи виявився єдиним пасажиром рейсу Philippine Airline

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.