В ОРДЛО зростає рівень захворюваності військових, – розвідка

 

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у складі російсько-окупаційних військ продовжує зростати рівень захворюваності особового складу на інфекційні та вірусні захворювання.

Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

“Зокрема, з початку травня у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ різко збільшилась кількість військовослужбовців, хворих на різні форми туберкульозу та ВІЛ-інфікованих. Більшість носіїв зазначених захворювань – це військовослужбовці, призвані протягом поточного року внаслідок запровадження російським командуванням спрощеної процедури медичного обстеження призовників, зокрема осіб, які були звільнені з місць позбавлення волі”, — йдеться у повідомленні.

Водночас незадовільний стан медичного забезпечення особового складу у підрозділах противника призводить до виявлення інфікованих на пізніх стадіях та подальшого поширення інфекційних захворювань.

Командування російсько-окупаційних військ приховує інформацію про погіршення епідеміологічної обстановки.

Виявлених хворих звільняють з військової служби без надання можливості лікуватись у військових медичних закладах.

Читайте також:
Окупанти завозять нові партії зброї і боєприпасів на Донбас, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна