У Орбана анонсують “угорську культурну експансію” на Закарпатті

 

Уряд Угорщини виділяє 2,5 мільярди форинтів (понад 7,5 млн. євро) на широкомасштабну програму підтримки угорської культури на Закарпатті.

Про це повідомляє Mukachevo.net.

На прес-конференції у Будапешті Іштван Грежа, уповноважений угорського міністра, відповідальний за розвиток співпраці між областю Саболч-Сатмар-Берег і Закарпаттям назвав це “угорською культурною експансією”.

“На Закарпаття ми плануємо привозити великі імпрези та вистави лише найвищого художнього рівня, що часто є неможливим у непристосованих та давно забутих гігантських будинках культури”, — зазначив Грежа.

Першим етапом цієї програми є реконструкція Угорського національного театру в Берегові, де вже цієї осені розміститься також культурний центр імені Шарі Федак. За словами Іштвана Грежі, далі розпочнеться підтримка закладів культури по всьому Закарпаттю.

Програма потребує коштів у 2,5 мільярди форинтів. Це дозволить завершити реконструкцію будинків культури в Шаланках та Пейтерфолво. Цього року відбудеться декілька імпрез, але основна частина програми розпочнеться у 2020-му і триватиме ще два роки.

Читайте також:
Лідер партії “Йоббік” на Закарпатті виступив за автономію регіону від Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна