На Буковині прикордонники затримали поляка з запчастинами до танка

 

У пункті пропуску “Порубне” в Чернівецькій області у громадянина Польщі вилучили запчастини танка, які він незаконно намагався перевезти через кордон із Румунією.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Чернівецькій області.

“Співробітники Чернівецької митниці ДФС запобігли незаконному переміщенню через митний кордон України частин броньованого корпусу танка, танкових гнізд для кулеметних дисків, люків танкових, зубчастої основу повороту башти, листів танкової броні та ін. Вказані предмети намагався вивезти 47-річний поляк, який прямував з України до Болгарії в приватних справах через пункт пропуску “Порубне — Сірет”, — ідеться у повідомленні.

Усі ці запчастини іноземець упакував у поліпропіленові мішки й картонні коробки та заховав у вантажному відділенні автомобіля, прикривши особистими речами.

Як зазначають у митному відомстві, незаконне переміщення деяких з виявлених предметів підпадає під ознаки ст. 201 Кримінального кодексу (контрабанда). Інші є предметами військового призначення та можуть підпадати під дію Закону “Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання”.

Відкрито справу про порушення митних правил. До правоохоронних органів повідомлено про вчинення злочину за ознаками ст. 201 КК та передано вилучені частини бронетехніки.

Читайте також:
Прикордонники не пропустили в Україну росіянина, який влаштував дебош в аеропорту. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна