В Україні спорудять багаторівневі підземні паркінги

 

Із 1 червня 2019 року набирають чинності нововведення у державних будівельних нормах.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Відповідно до нових норм, з 1 червня в Україні дозволено зводити під громадськими будівлями і біля них багаторівневі паркінги.

Це може вирішити проблему завантаженості вулиць та знизити кількість хаотично припаркованих автомобілів, вважають у міністерстві.

Нові норми розроблені “УкрНДПІцивільбудом” і закріплюють у правилах, що підземні автостоянки повинні бути забезпечені ліфтами або підйомниками, а в‘їзди і виїзди з підземних і підземно-надземних гаражів повинні бути віддалені від вікон житлових будинків, приміщень громадського призначення з постійним перебуванням людей, ділянок шкіл, інтернатів, оздоровчих та дошкільних закладів відповідно до вимог інших документів.

Читайте також:
Українським водіям дозволили пред’являти наявність автоцивілки з гаджета

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна