Кононенко не виходить з партії Порошенка, але і в списку не буде

 

Перший заступник голови фракції “Блоку Петра Порошенка” Ігор Кононенко припиняє виконувати обов’язки члена президії партії “Європейська солідарність” і керівника обласної партійної організації, але із партії не виходить.

Про це він заявив у кулуарах Верховної Ради, повідомляє “Укрінформ”.

“Я ухвалив рішення і написав заяву, причому спеціально її написав напередодні з’їзду, для того щоби з’їзд зміг ухвалити відповідне рішення, що я йду з керівних посад партії. Це означає, що я припиняю свої обов’язки керівника обласної партійної організації і припиняю свої обов’язки члена президії партії. Я прошу з’їзд завтра (31 травня, — “Н”) ухвалити відповідне рішення”, — розповів Кононенко.

За його словами, у заяві він вказав, що не претендує на місце у списку оновленої “Європейської солідарності”, хоча “досить багато зробив і для країни, і для партії і мав би такі підстави”.

Депутат вважає, що потрібно дати дорогу молоді, щоб “якісно пройшло оновлення партії і складу майбутньої фракції”.

При цьому Кононенко наголосив, що у його заяві немає ані слова про вихід із партії “Європейська солідарність”.

“У моїй заяві жодного слова немає про те, що я вийшов з партії. Бо я підтримую статут партії, підтримують цілі, які ставить перед собою партія, і я готовий далі як рядовий партієць працювати на тій ділянці, на якій працюю. У мене є багато зобов’язань в Київській області щодо реалізації тих чи інших проектів, і незважаючи на моє місце, де я буду, продовжуватиму реалізовувати ці проекти”, — підкреслив депутат.

Водночас Кононенко зауважив, що він ще не ухвалив рішення щодо участі у парламентських виборах.

“Що стосується мого особистого походу на вибори, то я ще рішення не ухвалив, адже останнім часом багато працював у Київській області, багато спілкувався з громадянами, ввели багато проектів. Тому я буду радитися, зокрема з активом, з мешканцями Київщини”, — сказав Кононенко.

Як повідомлялося, напередодні Ігор Кононенко у Facebook написав, що вирішив поступитися своїм місцем у партійному списку новим політикам і залишає партійні посади.

Читайте також:
САП розпочала слідство щодо Порошенка та Кононенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна