Коломойський “призначив” нового міністра охорони здоров’я. Хто замість Уляни

 

Народний депутат від партії “Відродження” Андрій Шипко стане новим міністром охорони здоров’я України.

Про це заявив олігарх Ігор Коломойський в інтерв’ю “Українській правді”.

Він додав, що Шипко є його другом.

“Це мій товариш. Майбутній міністр охорони здоров’я”, — відповів Коломойський на запитання про те, чому разом із ним у Дніпро прилетів народний депутат із фракції “Відродження” Андрій Шипко, який представляє в Раді Дніпропетровщину.

Водночас Коломойський висловив упевненість у тому, що саме Шипко займе зазначену посаду.

“Я його не лобіюю, але він мені багато чого розповів про цю Супрун (в. о.міністра охорони здоров’я України, — “Н”) Хоча деякі речі позитивні. Але більшість, звичайно, жахливі речі розповідав”, — додав олігарх.

“Коломойського консультую з 2014 року, говорив про діяльність МОЗ, які є плюси і мінуси, що зробила пані Супрун. Якщо ми подивимося в корінь, не можна говорити, що все було погано. Реформа рухається, але медицина стала недоступною для людей. Супрун, замість того, щоби побороти корупцію в міністерстві, очолила її. І я буду про це говорити, з міністерства охорони здоров’я потрібно прибрати всі ці закупівлі, програми”, — прокоментував заяву олігарха Шипко.

Водночас він наголосив, що є прихильником страхової медицини і його заява не означає, що реформування галузі буде зупинено.

Як відомо, у 2006-2012 роках Андрій Шипко працював заступником голови Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів. Він є депутатом Верховної Ради України VII і VIII скликань. Обидва рази обраний в одномандатному виборчому окрузі №35 Дніпропетровської області.
Голосував за диктаторські закони 16 січня 2014-го.




У нинішній Раді Андрій Шипко є членом депутатської групи політичної партії “Відродження”, обіймає посаду члена Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

Випусник Дніпропетровської медичної академії. Голова наглядової ради цього вишу.

Крім іншого, Шипко – активний прибічник Московського патріархату. Його мати постриглася в монастир РПЦ.

Розслідувачі неодноразово бачили депутата Шипка в офісі Ігоря Коломойського в Герцлії, коли олігарх керував своєю командою з Ізраїлю перед виборами президента України.

Читайте також:
Уляна Супрун у відставку не йде

Супрун подала позов проти журналіста “1+1” Дубінського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна