У Франції під час демонстрації “жовтих жилетів” поліцейський побив журналіста Russia Today

 

У французькій Тулузі поліцейський під час демонстрації “жовтих жилетів” побив кореспондента телеканалу RT France (колишній Russia Today) Фредеріка Егуї.

Про це повідомляє Telegram телеканалу.

“Фредерік спробував прокричати, що він преса, але все одно отримав кілька ударів кийком”, – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, протести “жовтих жилетів” у Франції почалися 17 листопада 2018 року. На акції вийшли водії, незгодні з підвищенням податку на пальне. Хоча французька влада пішла на поступки і скасувала заплановане підвищення податку на паливо, а також підвищення цін на електрику та газ, протестувальники розширили коло вимог – починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків і завершуючи вимогою відставки президента. Протести супроводжуються сутичками з поліцією й погромами магазинів, кав’ярень тощо.

У відповідь на протести президент Франції Еммануель Макрон 10 грудня оголосив низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища.

Читайте також:
“Жовтим жилетам” заборонили протестувати біля Нотр-Даму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна