Болгарську партію зобов’язали видалити з агітації кадри “Слуги народу”, де Зеленський розстрілює ВР

 

Болгарську партію “Відродження” зобов’язали видалити з агітаційного передвиборчого ролика кадри з українського серіалу “Слуга народу”, де головний герой (роль якого виконує нинішній президент України Володимир Зеленський) “розстрілює” парламент.

Епізод порушує виборчий кодекс країни, оскільки містить сцени насильства, повідомляє Радіо Свобода.

У Центральній виборчій комісії Болгарії зазначили, що така реклама може спонукати людей до насильства, тому “Відродження” має видалити її та не поширювати надалі.

Ролик був опублікований 22 травня. На відео головний герой українського серіалу стріляє в депутатів з автоматичної зброї, а згодом з’являється напис “Відродження. Лише ми можемо”.

Раніше Асоціація європейських журналістів закликала прокуратуру Болгарії перевірити це відео.

У Зеленського заявили, що продюсери серіалу “Слуга народу” і команда президента Зеленського не надавали дозвіл на використання цього відео, тож це може бути порушенням авторських прав.

Болгарська партія “Відродження” заснована у 2014 році, виступає за вихід з Європейського союзу, НАТО та переорієнтацію на Росію. На останніх парламентських виборах 2017 року отримала більше 1% голосів виборців.

Читайте також:
“Володю, що це за хрінь?” Із фільмом “Слуга народу-3” закликали розібратися Нацраду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна