Зеленський: Звільнення полонених моряків означатиме готовність РФ припинити конфлікт з Україною

 

Президент Володимир Зеленський вважає, що звільнення Москвою українських військовополонених моряків та кораблів може стати першим сигналом про готовність до припинення конфлікту з Україною.

Про це Зеленський написав у суботу, 25 травня, на своїй сторінці у в Facebook.

“Виконання РФ наказу Міжнародного трибуналу ООН про звільнення захоплених українських моряків і кораблів може стати першим сигналом з боку російського керівництва про реальну готовність до припинення конфлікту з Україною. Таким чином Росія може зробити крок до розблокування переговорів і вирішення створених нею проблем у цивілізований спосіб”, – ідеться в дописі Зеленського.

“Побачимо, який шлях оберуть у Кремлі. Але ми дуже чекаємо наших хлопців удома”, – додав президент.

Як інформувала “Новинарня“, 25 травня Міжнародний трибунал з морського права у Гамбурзі зобов’язав Росію терміново звільнити 24 полонених українських моряків та три кораблі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна