Командувач Морської піхоти ВМС ЗСУ їздив на переговори в Пентагон

 

Командувач Морської піхоти ВМС ЗС України генерал-лейтенант Юрій Содоль у Пентагоні зустрічався з американськими воєначальниками та обговорював двосторонню співпрацю морської піхоти України та США.

Про це у вівторок, 21 травня, інформує прес-служба ГШ ЗСУ.

Зазначається, що командувач морської піхоти генерал-лейтенант Содоль та його заступник полковник Дмитро Делятицький перебували в Америці протягом одного тижня на запрошення Штатів.

“Робоча зустріч відбувалась у стінах Пентагону, яка передбачала проведення двосторонньої зустрічі із представниками української та американської сторін, участь в якій взяли і начальник розвідки Об’єднаного комітету начальників штабів ЗС США”, – йдеться у повідомленні прес-служби Генштабу.

Після першого дня штабних переговорів між делегаціями, українська сторона вирушила до бази Корпусу морської піхоти США Квантико, що в штаті Вірджинія.

Там військовики обговорили “розробку концепцій та планів бойового застосування”, відвідали школу кандидатів у офіцерський Корпус МП США тощо.

“Було обговорено перспективні напрямки військового співробітництва між МП ВМС ЗС України та Корпусом МП США, залучення до міжнародних операцій, в яких передбачена участь підрозділів морської піхоти, підготовку та проведення спільних міжнародних навчань за участі морських піхотинців США та ЗС України”, – лаконічно підсумували у прес-службі ГШ ЗСУ.

Читайте також:
Командувач Морської піхоти Юрій Содоль: Ступінь подвигу підлеглого визначає його командир

Командувач КМП ВМСУ Юрій Содоль: Плануємо збільшити число бригад морпіхів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна