У Харкові вночі спалили волонтерський намет. ФОТО

 

У Харкові в ніч на понеділок невідомі підпалили волонтерський намет “Все для перемоги”, встановлений на площі Свободи під облдержадміністрацією.

Про це в понеділок, 20 травня, пише активістка з Харкова Катерина Яресько.

“Двері згоріли ззовні, знищені таблички народних депутатів України, які відкрили в нашому наметі свої приймальні. Таблички є їх майном, це перешкоджання діяльності народних депутатів, тож сподіваємось, що правоохоронні органи оперативно проведуть слідство”, – пише активістка.

За її словами, поліція і пожежники були на місці. Оскільки металеві конструкції вціліли, то активісти планують відновити намет.

Нагадаємо, що 8 травня мер Харкова Геннадій Кернес закликав містян підтримати петицію про те, щоб прибрати з проспекту Свободи в місті намет зі збору допомоги українським військовим. Міська влада видала припис, датований 11 травня, яким зобов’язує волонтерів протягом 3 днів демонтувати намет. Відзначалося, що намет встановлено на землі комунальної власності без дозвільних документів. 14 травня у центрі Харкова відбувся мітинг проти знесення намету волонтерів для збору допомоги армії. Нардеп від БПП Ірина Геращенко заявила, що має намір облаштувати у наметі волонтерів у центрі Харкова для збору допомоги армії свою громадську приймальню.

17 травня Харківський окружний адмінсуд залишив без задоволення позов міськради, яка просила прибрати з центру міста намет волонтерів для збору допомоги армії.

Читайте також:
Патріоти Харкова влаштували марш проти ініціатив Кернеса

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна