Що робити з Донбасом та Кримом? П’ять тез Зеленського під час інавгурації

 

Під час своєї першої промови в якості президента України, верховного головнокомандувача Володимир Зеленський згадав про збройний конфлікт на Сході України, потребу діалогу з державою-агресором, припинення вогню, звільнення заручників Кремля.

Новинарня” публікує ключові тези Володимира Зеленського про це.

“Наше найперше завдання – припинення вогню на Донбасі. Мене часто питали: “А на що ви готові заради припинення вогню?” Дивне питання. А на що готові ви, українці, заради життя близьких вам людей? На що? Можу запевнити: задля того, щоб наші герої більше не гинули, я готовий на все. Я точно не боюся приймати складні рішення. Я готовий втрачати свою популярність, свої рейтинги. І якщо буде треба – я без вагань готовий втратити свою посаду, щоб тільки настав мир. Не втрачаючи наші території, ніколи”.

“Формулювання “втрачені українські території” не зовсім коректне, бо неможливо втратити те, що й так наше по праву. І Крим, і Донбас – це українська земля, де ми втратили не тільки території, ми втратили найголовніше – людей (тут Зеленський перейшов на російську мову – “Н”). И сегодня мы просто должны – я уверен, они нас слышат, – возвращать их сознание. Мы потеряли это сознание. Вони не чужі, вони наші, вони українці”.

“Не ми почали цю війну, але нам цю війну закінчувати. І ми готові до діалогу, але (знову російська – “Н”) я уверен, что первым шагом для начала этого диалога станет возвращение всех украинских пленных”.

“Відсьогодні кожен з нас несе відповідальність за Україну, яку ми залишаємо своїм дітям. Кожен з нас загинув на Донбасі, кожного дня ми втрачаємо кожного з нас. Кожен з нас – переселенець, заробітчанин… Ми маємо бути єдині, адже тільки тоді – ми сильні”.

“Не буває сильної армії там, де влада не поважає людей, які віддають життя за країну кожного дня. І я зроблю все, аби ви (військові – “Н”) відчували повагу – це гідне, а головне стабільне фінансове забезпечення, це ваші житлові умови, стабільні відпустки після виконання бойових завдань, відпочинок для вас і ваших родин. Потрібно не розповідати про стандарти НАТО, а творити їх”.

“Ми повинні стати ізраїльтянами у здатності боронити свою землю”.

Читайте також:
Демарш на інавгурації: глави СБУ і ССО не віддали честь Зеленському

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна