За час президентських виборів СБУ блокувала 400 акаунтів з російськими фейками

 

Під час президентської виборчої кампанії Служба безпеки України виявила 400 акаунтів, через які планувалося поширювати фейкову інформацію.

Про це заступник голови СБУ Олег Фролов заявив у середу, 15 травня, на конференції «Моніторинг зовнішнього втручання в українські президентські вибори 2019 року», повідомляє “Укрінформ”.

“СБУ знайшла близько 400 акаунтів, які мали використовувати в ході президентської виборчої кампанії. У мережах Твітер, Фейсбук, Гугл. Ця інформація була передана адміністраторам вказаних мереж і вони були заблоковані”, – сказав Фролов.

Він зауважив, що СБУ зафіксувала, що з РФ викупляли доступ до акаунтів українських користувачів мереж.

“Мета проста – дискредитація української влади. Так, упродовж січня-квітня 2019 року СБУ припинила діяльність інтернет-агітаторів, мета яких – поширювати фейки”.

Фролов зауважив, що форми і методи виявлення “агентів Кремля” залишається державною таємницею. Міжнародні експерти також зазначили, що Україні не слід розслаблятися, і варто готуватися до потужніших хакерських атак, які можуть здійснити з боку Російської Федерації під час парламентських виборів.

Як інформувала “Новинарня“, за 2018 ріку СБУ заблокувала 300 проросійських веб-ресурсів.

Читайте також:
Facebook заблокував англомовний проект Russia Today

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна