СБУ на Донеччині прикрила цех фальшивомонетників

 

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні фальшивих купюр.

Про це у вівторок, 14 травня, інформує прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що троє безробітних мешканців Краматорська та Бердянська налагодили масове виробництво фальшивих доларів США та українських гривень.

“За підроблені кошти зловмисники придбали автомобілі та намагались купити нерухомість у Запорізькій і Донецькій областях. Підробки вони також реалізовували “клієнтам”, – інформують у прес-центрі спецслужби.

Співробітники СБ України задокументували факт продажу зловмисниками 39 фальшивих купюр номіналом сто доларів США.

На замовлення фальшивомонетники могли виготовити будь-яку партію підробок, використовуючи матеріали, що максимально подібні до справжніх.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці виявили та вилучили підроблені кошти, обладнання для друку фальшивих купюр та грошове кліше для виготовлення підробки. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Як інформувала “Новинарня“, в Одесі відкрили центр запобігання кібератакам при СБУ.

Читайте також:
Військова контррозвідка СБУ на об’єкті критичної інфраструктури виявила гранатомети

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна