В Україні з’явилася броньована машина для ремонту танків у польових умовах

 

Львівський бронетанковий завод розробив нову броньовану ремонтно-евакуаційну машину (БРЕМ) “Зубр”. Вона створена для технічного супроводження танкових підрозділів Збройних сил України.

Про це в понеділок, 13 травня, повідомляє Defense Express.

Зазначається, що новинка розроблена фахівцями Львівського бронетанкового заводу ще у 2018 році. Машина дозволяє оперативно ремонтувати танки, буксирувати несправну броню та перевозити габаритні деталі в польових умовах.

“Наразі організовується проведення його визначальних відомчих випробувань. Можливо, до кінця цього року його буде допущено в експлуатацію в ЗСУ”, – повідомив головний інженер заводу Герман Сметанін.

Новий зразок створено на базі радянського танку Т-55 – такі одиниці наразі не використовують у військах, бо вони – застарілі.

Машина має 12-тонну кран-стрілу та 25-тонну тягову лебідку, що забезпечує евакуацію пошкодженої техніки з поля бою.

Як інформувала “Новинарня“, “Укроборонпром” модернізував для ЗСУ партію танків “Булат”.

Читайте також:
10-та гірсько-штурмова бригада розфарбувала танк як писанку. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.