ДБР відкрило справу щодо поліцейських за затримання учасника акції біля вілли Авакова

 

Печерський суд зобов’язав Державне бюро розслідувань зареєструвати кримінальне провадження за фактом можливого перевищення співробітниками поліції своїх службових повноважень щодо Назарія Кравченка, який в лютому 2019 року брав участь в акції біля італійської вілли міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це в понеділок, 13 травня, проінформував на своїй сторінці у соцмережі Facebook адвокат Масі Найєм.

Зазначається, що на початку лютого цього року прикордонники затримали Назара Кравченка в аеропорту, коли він повертався з Італії, де взяв участь в акціїї на підтримку прозорого розслідування вбивства Каті Гандзюк та нападів на інших активістів, яка відбулася біля італійської вілли українського міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

“У державній прикордонній службі нам у відповідь на наш запит повідомили, що діяли на виконання доручення національної поліції України. Однак затримання та огляд багажу потребують підставу для їх проведення. Прикордонники проводять огляд, якщо є підстави вважати, що особа переміщує в багажі товари, переміщення яких через кордон обмежене або заборонене”, – пише Найєм.

Адвокат зазначає, що йому довелося подати заяву до ДБР за фактом можливого перевищення спіробітниками поліції, які давали доручення про затримання та огляд багажу, своїх службових повноважень.

“Будемо разом з ДБР з’ясовувати, на підставі чого та який саме департамент нацполіїї дав відповідне доручення прикордонній службі”, – резюмує Найєм.

Як інформувала “Новинарня“, в італійському регіоні Лаціо активісти українського центру “Речовий доказ” влаштували протест біля вілли міністра внутрішніх справ Арсена Авакова: паркан завішали портретами вбитих і побитих громадських діячів і журналістів, щодо яких досі не визначені виконавці та замовники нападів та вбивств.

Читайте також:
У Авакова знайшли 26-кімнатну віллу в Італії. Він каже про турбізнес дружини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна