СЦКК зафіксував обстріл окупантами села Травневе під Горлівкою. ФОТО

 

Російські окупанти в п’ятницю, 10 травня, обстріляли з РПГ село Травневе в Бахмутському районі на Донеччині, що неподалік від Горлівки.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС з посиланням на українську сторону Спільного центру контролю і координації.

Постраждалих осіб внаслідок обстрілу не має.

“Спостережною групою української сторони СЦКК 10 травня 2019 зафіксовано факт обстрілу населеного пункту Травневе Бахмутського району Донецької області із ручного протитанкового гранатомета.
Під час роботи встановлено, що по вулиці Тиха, 14 від розриву гранати на городі утворилася вирва. Крім того, по вулиці Центральна 17 внаслідок розриву гранати на городі поблизу будинку вибуховою хвилею вибито віконне скло. Далі по цій же вулиці Центральна, 40 граната розірвалась прямо перед подвір’ям, внаслідок чого утворилася вирва”, – зазначено в повдіомленні.

Українська сторона СЦКК закликала окупаційну адміністрацію та збройні формування Російської Федерації “припинити обстріли населених пунктів мирних мешканців, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення”.

“Російські окупанти свідомо нехтують Мінськими домовленостями, порушують норми гуманітарного права та режим припинення вогню. Понад це, зухвалі та безвідповідальні дії окупаційної адміністрації свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту”, – сказано в заяві.

Читайте також:
Окупанти 12 разів порушили “режим тиші”, один воїн поранений

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна