На Хмельниччині КОРДівця запідозрили в торгівлі базами даних

 

Служби безпеки України каже, що викрила в Хмельницькому організовану групу, яка створила механізм із протиправного отримання та збуту інформації з обмеженим доступом з автоматизованих систем митниці ДФС України «Інспектор-2006».

Про це в п’ятницю, 10 травня, інформує прес-центр СБУ.

“Працівник спецпідрозділу КОРД ГУ Національної поліції в Хмельницькій області організував за «допомогою» двох працівників місцевої митниці систематичний збут приватним особам інформації з обмеженим доступом щодо транспортних засобів та осіб, які ввезли їх на територію України, із зазначенням анкетних даних цих осіб”, – інформує прес-центр спецслужби.

Задокументовано, що протягом трьох місяців протиправної діяльності зловмисники «заробили» понад двісті тисяч гривень.

Зазначається, що правоохоронці затримали працівника Нацполіції у Хмельницькому після передачі даних черговому «клієнту».

У межах кримінального провадження перевіряються факти можливого продажу персональних даних громадян України представникам російських спецслужб. Співробітнику спецпідрозділу КОРД повідомлено про підозру у вчиненні злочинів.

Як інформувала “Новинарня“, Матіос оприлюднив прейскурант “зливу” інформації для терористів із баз даних.

Читайте також:
У Дніпропетровській області торгували базами даних українських виборців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна