У Нігерії звільнили майже 900 дітей з полону бойовиків

 

На північному сході Нігерії звільнили майже 900 дітей, які були завербовані для участі в бойових діях проти бойовиків радикального ісламістського угруповання “Боко Харам”.

Про це повідомили в ЮНІСЕФ, передає НВ.

894 дитини, зокрема 106 дівчаток, були завербовані Громадянською спільною цільовою групою (CJTF) в Майдугурі.

За даними організації, озброєне угрупування, сформоване в 2013 році для боротьби з бойовиками “Боко Харам”, використовувало дітей як для бойових, так і для небойових завдань. Діти “були свідками смертей, вбивств і насильства”, зазначили в ЮНІСЕФ.

У заяві організації наголошується, що внаслідок цього кроку загальна кількість звільнених дітей перевищила 1700. У жовтні 2018 року угруповання звільнило 833 дітей.

“Це крок у правильному напрямку – на захист прав дітей, і його слід визнати і заохочувати”, – заявив глава ЮНІСЕФ в Нігерії Мохаммед Фолл.

За даними ЮНІСЕФ, в Нігерії неурядові збройні угруповання, залучені в десятирічний конфлікт з Боко Харам, завербували більше 3 500 дітей в період з 2013 по 2017 рік.

Читайте також:
Нігерійські пірати захопили у заручники українських моряків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна