Зеленський обговорив із Фріланд боротьбу з корупцією та ситуацію на Донбасі

 

Новообраний президент України Володимир Зеленський у середу, 8 травня,  у столиці зустрівся з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд.

“Новообраний президент України Володимир Зеленський обговорив з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд боротьбу з корупцією та Мінський формат урегулювання конфлікту на сході України. Зустріч відбулася в Києві”, – повідомляє “Укрінформ” з посиланням на прес-службу Зеленського.

Володимир Зеленський наголосив, що хоче не говорити про боротьбу з корупцією, а досягти перемоги над нею. Зазначається, що для цього його команда робитиме так, щоби громадяни якомога менше контактували з чиновниками. “Наша мета – це держава у смартфоні”, – пояснив новообраний президент.

 Міністр запевнила, що Зеленський може розраховувати на підтримку Канади на міжнародній арені.

“Дуже важливо, що за вас проголосувала вся Україна. Демократична Україна, де є успішна економіка, – це приклад для всіх країн пострадянського регіону, зокрема для росіян”, – зазначила Фріланд.

Як зазначає прес-служба Зеленського, сторони також обговорили пошук мирного врегулювання конфлікту на сході України.

“У нас є шанс для припинення вогню та повернення Донбасу”, – сказав новообраний президент.

Як повідомляється, під час зустрічі також ішлося про потужне представництво України на конференції з питань підтримки реформ в Україні, яка відбудеться в Торонто у липні 2019 року.

Читайте також:
Очільниця МЗС Канади звернулася до Москви російською, закликаючи припинити агресію щодо України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна