Адвокат військовополоненого моряка Гриценка розповів про умови його утримання

 

У Росії відбулися слідчі дії щодо військовополоненого українського моряка Дениса Гриценка.

Про це повідомив на сторінці у Facebook адвокат Микола Полозов.

“Сьогодні відбулися слідчі дії з військовополоненим українським моряком Денисом Гриценком. Слідство ознайомило Дениса і його захисників із постановою про призначення комісійної ситуаційної судової експертизи. Захист і сам Гриценко заперечували проти її проведення”, – написав він.

Адвокат уточнив, що під час слідчих дій йому вдалося поспілкуватися з підзахисним, який розповів, що у вівторок, 7 травня, його відвідав консул України і повідомив останні новини. Гриценко також передає привіт всім, кого знає.

“Почуває він себе добре. Настрій бадьорий та бойовий. На умови утримання не скаржиться. Близько місяця тому його перевели до чотиримісної камери. Співкамерники нормальні. Єдине, знову не передають листи. Останні отримані листи з дому датовані кінцем січня, хоча йому їх регулярно пишуть і відправляють рідні та близькі”, – зазначив Полозов.

За словами адвоката, Гриценко окремо цікавився майбутнім засіданням Міжнародного трибуналу ООН з морського права. Полозов розповів підзахисному, які питання там обговорюватимуться. Також Гриценко цікавився самопочуттям інших військовополонених, зокрема поранених.

Читайте також:
“Повернемося додому на катерах”. Українських військовополонених моряків у суді в Москві зустрічали оплесками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна