НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо Парубія. Нібито через купання в Катарі (ДОПОВНЕНО)

доповнено

Національне антикорупційне бюро України відкрило провадження стосовно спікера Верховної Ради Андрія Парубія щодо нібито нецільового використання бюджетних коштів.

Про це у вівторок, 7 травня, повідомили в прес-службі НАБУ.

“10 квітня 2019 року уповноваженою особою НАБУ на виконання ухвали слідчого судді Солом’янського районного суду Києва від 2 квітня 2019 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про ознаки злочину, передбачених ч. 1 ст. 364 і ч. 1 ст. 210 Кримінального кодексу України”, – повідомили у відомстві.

Таким чином, досудове розслідування ведеться щодо умисного зловживання владою або службовим становищем з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди всупереч інтересам служби, а також нецільового використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням.

Як сказано в постанові суду від 2 квітня, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень, Солом’янський райсуд Києва зобов’язав НАБУ внести відомості до ЄРДР за фактом можливого нецільового використання Андрієм Парубієм бюджетних коштів.

ДОПОВНЕНО. Як повідомляють “Українські новини”, справа, ймовірно, була відкрита через те, що під час робочої поїздки в Катар Парубій купався в басейні дорогого готелю.

Раніше в мережі з’явилося відео, на якому спікер знятий під час відпочинку біля басейну. За словами автора опублікованого ролика, журналіста Олександра Дубинського, на відео Парубій перебуває в п’ятизірковому готелі Intercontinental Doha в Катарі.

Пізніше прес-секретар голови ВР Андрій Ковальов на своїй сторінці в Facebook зазначив, що Парубій 6-8 квітня перебував у робочій поїздці в Катарі – там відбувалась 140-ва Асамблея Міжпарламентського союзу, на якій була присутня українська парламентська делегація.

Ковальов підтвердив, що Парубій зупинявся в готелі Intercontinental Doha 5 *, “як і решта членів української делегації”.

У соцмережах відкриття провадження НАБУ пов’язали з політичним тиском нової влади на керівника парламенту, аби той посприяв швидшій інавгурації президента Володимира Зеленського.

Пізніше Парубій побував у САП і з’ясував, що провадження стосується 2002 року і претензій колишнього працівника апарату ВР.

Як інформувала “Новинарня“, Порошенко не прийшов на допит у ГПУ.

Читайте також:
Парубій запевнив, що Рада відпрацює весь термін до жовтня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна