Луценко пояснив, чому Порошенко не прийшов на допит у ГПУ

 

Слідчий прокуратури мав би узгодити з президентом України Петром Порошенком час допиту в справі про злочини проти Майдану. Втім, президент готовий прийти до ГПУ та надати свідчення.

Про це у вівторок, 7 травня, заявив очільник ГПУ Юрій Луценко.

«Президент є людина, яка шанує закони, тому готовий у будь-який момент повторно надати свідчення як свідок. Очевидно, зважаючи на статус глави держави, слідчий мав би узгодити з ним графік та час проведення такого допиту, але я точно знаю, що президент готовий надати всі відомі йому факти для того, щоб Горбатюк бодай на п’ятий рік розслідування надав суспільству остаточний результат», – сказав Луценко.

Окрім того, генпрокурор пригадав, що слідчі з департаменту спецрозслідування допитували Порошенка в минулому році на території Адміністрації Президента.

“Чому вони не взяли у нього підпис, – для мене це загадка. Чому Горбатюк згадав про це аж через рік – для мене не загадка, тому що він так болісно реагує на критику з боку глави держави і таким адміністративним шляхом хоче йому “віддячити”… Мені здається, Горбатюк у цьому випадку просто годує своє его, а не прагне справедливості. Згадати про відсутність підписів на протоколі через рік, погодьтеся, виглядає не дуже добре “, – додав Луценко.

Речниця Генерального прокурора Лариса Сарган додала, що сьогодні зранку Президент Порошенко брав участь в урочистій церемонії приведення суддів Верховного Суду України до присяги.

Як інформувала “Новинарня“, Порошенко не прийшов на допит у ГПУ.

Читайте також:
“Хочу змін”: Горбатюк заявив, що не проти очолити Генпрокуратуру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна