“Нульовий” меморіал: біля Троїцького вшановують загиблий танковий екіпаж. ФОТО

 

Вшанувати загиблий танковий екіпаж поблизу Троїцького військові йдуть до тимчасового “нульового” меморіалу – знищеного бойовиками танку.

Про це в понеділок, 6 травня, пише прес-служба ГШ ЗСУ.

Це – місце загибелі танкового екіпажу 17-ої окремої танкової Криворізької бригади: молодшого сержанта Олексія Осташевського, молодшого сержанта Василя Денисюка, старшого солдата Костянтина Ткачука, які в лютому 2015 року ціною власного життя прикрили бойових побратимів та дали можливість піхоті міцно закріпитися на підступах до Дебальцевого та Кадіївки.

“Тут — майже щоденні обстріли, тут — завжди прибрано, тут — щодня кладуть до розплавленої броні цигарки, тут — щоденна бойова робота, якою віддають найвищу шану ангелам-побратимам ті, хто краще за всіх на цьому світі знає, що зробив цей танковий екіпаж і, які точно знають, що «нульовий» статус цього меморіалу — тимчасовий”, – йдеться у повідомленні.

нульовий меморіал під Троїцьким1 нульовий меморіал під Троїцьким2 нульовий меморіал під Троїцьким3 нульовий меморіал під Троїцьким4 нульовий меморіал під Троїцьким5 нульовий меморіал під Троїцьким6 нульовий меморіал під Троїцьким7
<
>

У ГШ додали: коли буде створюватись вже не «військово-польовий», а «цивільний» меморіал на честь героїв-танкістів, то “цей смертельно поранений танк”, можливо, переїде ближче до розташування танкової бригади чи до столиці України.

“А може — навічно залишиться на місці героїчного подвигу свого екіпажу”.

Як інформувала “Новинарня“, 10-та гірсько-штурмова бригада розфарбувала танк як писанку.

Читайте також:
“Укроборонпром” модернізував для ЗСУ партію танків “Булат”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна