Порошенко присвоїв звання Герой України генерал-майору Момоту посмертно

 

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з врученням ордену “Золота Зірка” генерал-майору Ігорю Момоту посмертно.

Як повідомляють на сайті президента України в п’ятницю, 3 травня, Порошенко вручив нагороду героя його доньці Марії у Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України ім. І.Момота під час робочої поїздки на Черкащину.

Ігор Момот відзначений найвищою державною нагородою за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

“Одним з перших у 2014 році він вирушив на виконання бойових завдань. Я особисто знав пана Ігоря. У найважчі дні Ігор Момот демонстрував мужність, патріотизм і зразкове виконання військового обов’язку. Про його хоробрість знали і українські воїни, і вороги”, — сказав Порошенко.

Президент розповів, що генерал-майор, перебуваючи в пункті пропуску “Довжанський”, вийшов із гранатою без запобіжної чеки до понад 200 озброєних бойовиків, які вимагали звільнити затриманого ватажка так званої “ЛНР” Валерія Болотова.

“Відважний вчинок офіцера змусив ворога відступити, але не надовго – терористи оголосили нагороду за його голову”, — сказав Порошенко.

Генерал-майор Момот загинув 11 липня 2014 року під час ворожого обстрілу “Градами” позиції опорного пункту українських сил біля населеного пункту Зеленопілля Луганської області.

Читайте також:
Україна має створити Національний пантеон героїв, – митрополит Епіфаній

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна