Батальйон “Донбас-Україна” з боєм зайняв кілометр території під Новозванівкою

 

Батальйон “Донбас-Україна”, який входить до складу 54-ї механізованої бригади ЗСУ, покращив свої позиції, зайнявши близько 1 км території в Попаснянському районі Луганської області.

Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 2 травня, повідомив комбат В’ячеслав Власенко “Філін”.

“2 травня 2019 року підрозділи 46-го окремого штурмового батальйону “Донбас-Україна” в результаті успішно проведеної операції в районі н.п. Новозванівка просунулись вперед на 1 км та зайняли вигідні рубіжі, отримавши перевагу над противником”, – написав командир у “Фейсбуці”.

“В результаті боєзіткнення отримали поранення три військовослужбовці батальйону. На даний час ім надана невідкладна медична допомога з подальшою евакуацією до військового шпиталю”, – додав Філін.

У зведенні прес-центру ООС станом на 18:00 ішлося, що противник обстріляв аозиції ЗСУ (…) “двічі з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населених пунктів Новозванівка і Луганське.

Нагадаємо, рівно місяць тому – 2 квітня – бойовики знищили спостережний пост 46 обсп “Донбас-Україна” під Новозванівкою, накривши його з мінометів. Тоді в укріпленні загинули військовослужбовці підрозділу – Яна Червона “Відьма” і Олександр Мілютін “Дєда”.

Читайте також:
Відвойовані території та зменшення втрат: Наєв назвав головні досягнення сил ООС за рік

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна