На сайті Бундестагу підписують петицію щодо Голодомору в Україні

 

На веб-сторінці парламенту Німеччини з’явилася петиція щодо визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомив очільник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін у Facebook.

“Дякую мюнхенській громаді за ініціативу та всім українцям Німеччини за її підтримку. Закликаю українців у всьому світі підтримати цей заклик — кожен може підписати петицію, а хто знає німецьку мову — долучитися до її обговорення”, — наголосив Клімкін.

“Наш з вами, друзі, моральний обов’язок перед мільйонами невинних жертв Голодомору бачу в тому, щоб у світі жила пам’ять про них, про трагедію українського народу. Світ має знати правду про криваві, людожерські злочини радянського режиму, щоб бути в змозі реагувати на сучасні прояви сталінізму, які плекає нинішня російська влада“, — вважає дипломат.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно американський штат Луїзіана визнав Голодомор геноцидом.

Читайте також:
Палата представників Конгресу США визнала Голодомор геноцидом українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна