На Рівненській АЕС через пожежу відключився третій енергоблок

 

Увечері в понеділок, 29 квітня, на Рівненській атомній електростанції (АЕС) сталася пожежа через пошкодження трансформатора.

Про це повідомив начальник управління інформації та зв’язків з громадськістю Рівненської АЕС Петро Кратік після того, як фото і відео з місця події почали публікувати користувачі соціальних мереж, передає УП.

За його словами, о 21:04 через пошкодження трансформатора зв’язку 7АТ з подальшим його загорянням відбулося відключення першої системи шин 330 кВ та відповідно відключення енергоблоку №3.

Однак вже через годину сили державного пожежно-рятувального загону з охорони РАЕС пожежу ліквідували. Причини наразі встановлюють.

Також відомо, що після пожежі на АЕС працюють 1-й і 4-й енергоблоки. Як пише сайт РАЕС, на другому енергоблоці наразі триває капітальний ремонт.

“За міжнародною шкалою подій на атомних об’єктах INES цю подію класифіковано рівнем “нуль”. Радіаційний та екологічний стан не змінювався”, – наголосив речник Рівненської АЕС.

Пізніше управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області повідомило, що в понеділок о 21:07 сталося загорання трансформатора на відкритій території розподільчого пристрою на території Рівненської АЕС.

О 22:05 рятувальники пожежу ліквідували.

Радіаційний фон в межах норми, жертв та постраждалих немає, сказано у повідомленні.

При цьому причина, яка призвела до пошкодження трансформатора і подальшої пожежі, невідома.

Читайте також:
У Франції стався вибух на АЕС. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна