Євангеліє від Зеленського: такому президенту краще не присягати на християнській святині, – Міщенко

 

Ярослава Міщенко
журналіст, релігієзнавець

(FB)

Володимир Олександрович [Зеленський] виїхав на Великдень на відпочинок (чи на роботу – не має значення). Це правильно. Його публічну присутність у храмі ми розцінили б як вторгнення у Таїнство, в яке він не вірить.

Я не пащекую. І йому, і всім ще належить зрозуміти, що у 24,5% виборців Порошенка сформовано поняття святості та поваги до державних інституцій.

Просто хочу дати пораду команді Зе. Якщо вже ви обрали шлях типу щирості в цих питаннях. Не присягати під час інавгурації на Пересопницькому Євангелії.

Я дивилася всі серії “Слуги народу”, і третю частину теж. І добре пам’ятаю сцену, де Голобородько використовує Біблію як ящик для зберігання холодної зброї.

Не ображайтеся – нічого особистого. Я, наприклад, промотувала цілі серії серіалу “Вікінги”, бо не могла бачити, як ці варвари руйнують монастирі і вбивають ченців. Навіть у фільмі.

Почуття віруючих – тонка, але конкретна річ. Їх не образить нехрещений президент, Конституція не зобов’язує його сповідувати нашу релігію, але використання ним Євангелія для цього ритуалу – неприємне. Тим більше, що це необов’язково.

Читайте також:
Перша поїздка Зеленського після перемоги на виборах – на турецький курорт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.