“Гори в пеклі”. Активісти пікетували маєток Луценка

 

Під будинком генерального прокурора України Юрія Луценка активісти проводять акцію через відсутність результатів розслідування вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк.

Про це в четвер, 25 квітня, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Учасники акції запалили фаєри і розвісили банери з написами “Хто замовив Катю Гандзюк”, “Гори в пеклі” тощо. В акції беруть участь близько 30 людей. Учасники вимагають розслідувати вбивство Гандзюк.

Сам Луценко до учасників акції не вийшов. Зазначимо, на місці перебувають правоохоронці.

“До таких дій активісти змушені вдаватися через зміну підозри Владиславу Мангеру з організації навмисного вбивства на організацію умисного тяжкого тілесного ушкодження, а також через відсутність підозри двом членам БПП і вже екс- очільникам Херсонщини Андрію Гордєєву та Євгену Рищуку”, – розповів у коментарі УП юрист і учасник акції Масі Найєм.

“Доводиться вдаватися до таких дій, оскільки досі немає реакції від генпрокурора. Він досі не прокоментував, у зв’язку з якими новими обставинами змінили йому підозру. І в той же час, речник ГПУ Андрій Лисенко стверджує, що зміна підозри Мангеру узгоджена з рідними і адвокатами загиблої, що, за моїми даними, не відповідає дійсності”, – стверджує він.

Як повідомив УП чоловік, який представився представником Державної служби охорони, Луценка вдома не було, бо він був на роботі. Також у будинку не було нікого з членів його сім’ї.

Світло у будинку не горіло.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України оголосила нову підозру голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру по справі громадської активістки і радника мера Херсона Катерини Гандзюк.

Тепер Мангера не підозрюють у замовленні вбивства, а в замовленні побиття Гандзюк (частина 2 статті 121 Кримінального кодексу). Санкція такого злочину передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років.

Як інформувала “Новинарня“, група “Хто замовив Катю Гандзюк?” їде до маєтку Луценка.

Читайте також:
США нагородили Гандзюк відзнакою “Жінка відваги”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна