Не підштовхуймо Зеленського в бік Росії своєю зневірою, – Юрчишин

 

Ярослав Юрчишин
голова правління Transparensy International в Україні

Врятувати рядового головнокомандувача Зеленського (FB)

Зараз за душу Володимира Зеленського ведеться активна боротьба між силами добра і зла Сходу та Заходу. І мова не про симпатії виборців України, які вже визначилися. А про геополітичний вимір.

З одного боку: дзвінки від Меркель, Макрона, заява про продовження інтеграції в ЄС, пошук вчителя української мови, тощо. А з іншого: підтримка одіозними фігурантами санкційних списків Януковича, з боку російського шоубізу, постійне апелювання до його вживання в побуті російської мови.

Питання, що переможе. Зеленський дуже амбітний, це факт. Амбіції керувати успішною країною, яка інтегрується в ЄС, куди, перепрошую, амбітніші, ніж бути керівником колонії в інтересах третьої сторони. Так, не забуваємо про вплив олігархів. Але…

Давайте не підштовхувати його своєю зневірою до остаточного рішення на користь Росії. Він його не факт, що зробив, і є шанс, що не зробить. Принаймні точно не оголосив (він мало що оголошує ле навіть Разумков та всі решта голови для розмов жодного разу не поставили під сумнів зовнішній вектор інтеграції на Захід). Давайте приймати рішення за фактами, а не за відчуттями. Зеленський точно буде помилятися, але не варто його підштовхувати до цих помилок.

Тактика “згорів сарай, гори і хата” не личить тим, хто думає про майбутнє. Я, не голосуючи за Зеленського, підтримаю всі його кроки, спрямовані на розвиток України як незалежної, соборної та суверенної держави, і виступатиму проти будь-яких кроків заблокувати цей розвиток.

А щоб контроль був ефективнішим, з радістю допоможу тим некорумпованим та доброчесним політичним силам, які поставлять собі за мету поставити Зеленського на постійний демократичний контроль. Поки сильних гравців на цьому полі не багато, тому сподіваюся на появу нових 

Читайте також:
Столтенберг кличе Зеленського до штаб-квартири НАТО

Волкер виступив за прямий діалог Зеленського та Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна