У команді Зеленського озвучили, хто готовий очолити Міністерство оборони

 

Експерт з питань безпеки і оборони, член команди Володимира Зеленського Іван Апаршин заявив, що готовий очолити Міністерство оборони, якщо його кандидатуру ухвалить Зеленський на посту президента.

Про це Апаршин заявив під час інтерв’ю у вівторок, 23 квітня, в ефірі телеканалу ZIK.

“Чи готовий я сьогодні до виконання обов’язків міністра оборони? Готовий. Не тому, що я такий розумний. Просто я пройшов той шлях, який дає мені підстави говорити, що я на сьогодні чітко розумію, як функціонує Міністерство оборони, як центральний орган виконавчої влади, який формулює та реалізує політику в сфері оборони”, – сказав Апаршин.

На його думку, аби виграти війну, “потрібно змінити інструмент”, яким можна цю війну або завершити, або мінімізувати її наслідки.

Він нагадав, що, згідно із законом про нацбезпеку, міністром оборони має бути цивільна людина.

“Хто той наш “мудрий” законодавець, який вписав цивільну людину в норму закону?.. Ви ж сьогодні ухвалюєте закон, який більш-менш схожий на натівський, в їхніх країнах така система, а навіщо ви міністра оборони ставите в таку ситуацію?”, – каже експерт Зе-команди.

Апаршин каже, що змінив би систему планування та управління в оборонному відомстві.

“Система має базуватися на трьох принципах: той, хто планує оборону держави та застосування Збройних сил – це одна сфера управління, туди залучений і президент, і інші органи центральної виконавчої влади. Друге, це та система, яка готує саме війська та сили, відповідно до тих завдань, що визначає перший елемент, але вони їх ніколи не застосовують. І третя система – це той, хто приймає ці війська і сили і їх застосовує. На кожному рівні розділення функцій. На кожному рівні професійно підготовлені люди під функції. У нас сьогодні вся система на всіх етапах єдина, відповідальності – нуль, залучення – нуль”, – сказав Іван Апаршин.

Як інформувала “Новинарня“, Горбатюк заявив, що не проти очолити Генпрокуратуру.

Читайте також:
Нардеп Парасюк заявив, що не проти очолити Львівську ОДА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна