Гонтарєва кличе ГПУ в Лондон

 

Екс-глава Національного банку України Валерія Гонтарева назвала рішення суддів про неправомірність дій із націоналізації ПриватБанку і її виклик до Генпрокуратури для вручення підозри в рамках “справи Курченка” спробою дискредитації досягнень у фінансовому секторі.

Про це вона заявила в понеділок, 22 квітня, у коментарі “Інтерфакс-Україна”.

“Головна проблема нашої країни – це нереформованість судів і правоохоронних органів, і тепер все це може звести нанівець всі наші досягнення останніх років”, – вважає вона.

За словами Гонтаревої, вона ніколи не бачила і не була знайома ні з колишнім президентом Віктором Януковичем, ні з колишнім главою НБУ і екс-першим віце-прем’єром Сергієм Арбузовим, ні з бізнесменом-втікачем Сергієм Курченком.

“І ніяким боком навіть поруч не проходила в угоді, за якою вони мені сфабрикували підозри”, – наголосила вона.

Гонтарева зазначила, що наразі живе і працює в Лондоні і готова там зустрітися з прокуратурою і надати всі свідчення.

“Вони ж не раз літали до (екс-власника Приватбанку Ігоря) Коломойського до Швейцарії та (бізнесмена Дмитра) Фірташа до Австрії, тож нехай прилітають до Лондона. Хочу зауважити одне – те, що я головний ворог Коломойського, він не приховував у всіх публічних інтерв’ю. Так що це знає не лише він, а й увесь світ”, – заявила екс-глава НБУ.

Як інформувала “Новинарня“, ГПУ завершила слідство у справі Курченка.

Читайте також:
Гонтарєва на новій посаді рятуватиме Туніс від кризи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.