Польща проситиме ЄС скасувати плату за роумінг для українців

 

Польща ініціюватиме низку нових пропозицій з боку ЄС для країн Східного партнерства для підвищення статусу цього проекту.

Про це розповів заступник міністра закордонних справ Польщі зі східних питань Марцін Пшидач в інтерв’ю місцевій агенції PAP, пише “Укрінформ”.

“З одного боку йдеться про зближення правових систем країн-партнерів до європейських систем, про моніторинг їх поступу у втіленні європейського доробку. Друга пропозиція Польщі – це ставка на галузеву співпрацю”, – заявив Пшидач.

Він визнав, що якщо країни Східного партнерства не можуть повністю адаптуватися до європейських стандартів, то це може бути зроблено, принаймні, в окремих секторах.

Прикладом таких дій він назвав, зокрема, скасування оплати за дзвінки в роумінгу, що відчули б на собі прості люди, зокрема українці, які проживають в Польщі. Іншим прикладом він назвав інвестиції в інфраструктурні проекти, що фізично зблизило б країни Партнерства до ЄС.

Пшидач зазначив, що можна було б також встановити ротаційне головування в рамках Східного партнерства, що збільшило б рівень відповідальності цих країн за подальший розвиток цієї ініціативи. Крім того, йдеться про дозвіл участі країн Партнерства в окремих форумах ЄС.

Нагадаємо, Східне партнерство у 2009 році ініціювали Польща та Швеція. Його мета – зблизити шість пострадянських країн (Україну, Грузію, Молдову, Азербайджан, Білорусь та Вірменію) з Європейським Союзом.

У країнах Євросоюзу раніше скасували плату за роумінг, що дозволяє жителям однієї країни Євросоюзу, перебуваючи в іншій країні Євросоюзу, телефонувати зі свого мобільного номера за “домашніми” тарифами.

Читайте також:
Туреччина, Польща та Румунія хочуть бачити Україну в НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна