Папа Франциск у Великодньому зверненні згадав Донбас. ВІДЕО

 

Папа Римський Франциск виступив зі щорічною великодньою промовою «Urbi et Orbi» («До міста Риму і світу»), у якій висловив надію на припинення конфліктів у всьому світі.Зокрема понтифік згадав про наслідки збройної агресії Росії на сході України.

Про це в неділю, 21 квітня, інформує Радіо Свобода.

«Нехай цей Великдень принесе втіху народу східних регіонів України, які страждають від неперервного конфлікту. Нехай Господь допоможе ініціативам гуманітарної допомоги і таким, що спрямовані на досягнення сталого миру», – сказав Франциск.

На початку своєї промови він нагадав про війну в Сирії, застерігши слухачів від байдужості до перебігу конфлікту.

«Зараз – час для нашої поновленої відданості, політичного рішення, здатного відповісти обґрунтованим надіям людей на свободу, мир і правосуддя», – заявив голова католицької церкви.

Франциск також висловив надію на встановлення миру у Венесуелі, Ємені, в усій Африці, та зокрема – Південному Судані, делегати якого нещодавно відвідували Ватикан.

Також Папа висловив співчуття жертвам нападів на Шрі-Ланці, які сталися вранці і вдень 21 квітня.

Нагадаємо, що 21 квітня християни західного обряду відзначають Великдень. Християни східного обряду святкуватимуть за тиждень, 28 квітня.

Як інформувала “Новинарня“, унаслідок вибухів на Шрі-Ланці загинули 185 людей.

Читайте також:
Папа Римський на Різдво замовив слово за мир в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна